Børn skal undgå hundebid

Børn og hunde er ikke altid en god cocktail. For børnene er det vigtigt, at de omgås hundene på den helt rigtige måde, så de ikke risikerer at blive bidt. I mere end tyve år har en gruppe frivillige derfor taget rundt på landets skoler for at tage de yngste børn i hundeskole. I dag var gruppen i Naur-Sir ved Holstebro

140513Hundebid.jpg

Børn og hunde er ikke altid en god cocktail. For børnene er det vigtigt, at de omgås hundene på den helt rigtige måde, så de ikke risikerer at blive bidt. I mere end tyve år har en gruppe frivillige derfor taget rundt på landets skoler for at tage de yngste børn i hundeskole. I dag i Naur-Sir ved Holstebro.

Iben Godtkjær Hansen er én af de næsten 100 frivillige fra Dansk Kennel Klub, der tager rundt og besøger skoler for lære børnene om hunde.

- Der er simpelt hen for mange misforståelser mellem børn og hunde. Og hundene er jo også taberne i det spil. For har man en hund, der har bidt et barn, så står hunden jo ofte til aflivning. Så er det da bedre, at børn ved, hvordan de skal håndtere en hund, siger Iben Godtkjær Hansen.

Projektet startede i 1991, og siden dengang har over 200.000 børn været i hundeskole. Hundeskolen er blandt andet støttet af Justitsministeriet.

Se indslag:

1:40
For at lære børn, hvordan de behandler hunden korrekt, har en gruppe frivillige i over tyve år taget rundt på landets skoler, for lave hundeskole.