Borgmestrenes nytårsforsæt: - Jeg vil levere som borgmester

Per Bach Laursen vil sørge for at flere flytter til Vesthimmerland i 2018. Og så vil han bestræbe sig på at levere som borgmester, selvom opgaven er ny.

Per Bach Laursen
Foto: TV MIDTVEST arkiv

Der var mange, som før efterårets kommunalvalg havde meldt ud, at de gerne ville have fat i borgmesterposten i Vesthimmerlands kommune.

Men det blev Venstres Per Bach Lauersen, der løb med valgsejren. Han overtager fra januar posten efter den konservative Knud Kristensen.

Og Per Bach Laursen har tænkt sig at bruge det nye år på at få flere til at flytte til Vesthimmerland. Det fortæller han i sit nytårsforsæt til TV MIDTVEST.

- I 2017 har vi set en tendens til en fremgang i befolkningstallet. Det er noget, vi har sukket efter på de her kanter.

- Det er noget, vi selv har været med til at skabe gennem de sidste otte år, og det vil vi fortsætte med. Der skal være masser af attraktive muligheder for at bosætte sig. Der skal være noget at flytte hertil for, som ikke nødvendigvis kun er arbejdspladser.

- En af mine mærkesager er at få landdistrikterne med. Vi skal som politikere sikre institutioner og skoler, der kan understøtte det gode projekt herude.

- Ved reelt set ikke hvad jeg går ind til

Den nye hverdag som borgmester kommer til at blive en omvæltning for den nu snart forhenværende viceborgmester.

For der bliver, ifølge Per Bach Lauersen selv, stillet helt andre krav til en borgmester.

- Når jeg træder ind som borgmester den 2. januar, kommer jeg til at stå i en helt ny situation. En ting er at være viceborgmester, noget andet er at skulle indfri de forventninger, som følger med. For der er forventninger til en borgmester.

- Jeg vil bestræbe mig på at indfri forventninger, selvom jeg i bund og grund ikke ved, hvad jeg går ind til. Det bliver en kompleks opgave, men mit nytårsforsæt bliver at levere som borgmester.