Borgmestrenes nytårsforsæt: - Det bliver svært

Det er en speciel situation borgmester-afløseren Peder Christensen møder ind til i Skive i det nye år.

Peder Christensen afløser den sygemeldte Peder Christian Kirkegaard på borgmesterkontoret i Skive frem til april.
Peder Christensen afløser den sygemeldte Peder Christian Kirkegaard på borgmesterkontoret i Skive frem til april.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Borgmester-situationen i Skive er langt fra som i de fleste andre kommuner fra årsskiftet.

Godt nok tabte socialdemokraten Peder Christensen valget i november, men han sætter sig alligevel i borgmesterstolen i Skive den 1. januar.

Han skal nemlig afløse Venstres Peder Christian Kirkegaard, der er sygemeldt med en nervebetændelse frem til april.

- Det var lidt en overraskelse, men vi havde måske set den komme i forbindelse med konstitueringen, hvor borgmesteren ikke havde det så godt, sagde Peder Christensen til TV MIDTVEST tidligere på ugen.

Faldende indbyggertal skal vendes

Men det er ikke kun hele borgmester-situationen, der bliver svær at tackle. Christensen forudser også andre udfordringer, når arbejdet går i gang i 2018.

- Mit nytårsforsæt for Skive kommune er, at det faldende indbyggertal skal vendes nu. Vi skal have en kommune med høj service, men det bliver svært, for ikke at sige umuligt, hvis vi ikke få flere indbyggere og unge i kommunen, skriver Peder Christensen i en mail.

- Det leder mig til nytårsforsæt nummer to: Vi skal have sat mere turbo på BIG Blue-visionen, så vi kan udnytte den unikke placering, Skive har ved å og fjord.

- Vi skal udfordre planloven, så der kan blive skabt gode boliger med udsigt til fjorden, og så vil jeg have infrastrukturen på dagsordenen, så vi kan få bedre vejforbindelser til motorvejen i Herning og til Aarhus, lyder det.

Den 59-årige socialdemokrat er langt fra nogen nybegynder i lokalpolitik. Han er tidligere borgmester i den gamle Spøttrup Kommune og har været udvalgsformand i mange år.

2:23
Peder Christian Kirkegaard har forlænget sin sygeorlov frem til 1. april. Peder Christensen træder til i stedet.