Borgmestre diskuterer gigantisk højhus i Brande

Det 320 meter høje Bestseller Tower i Brande var et af emnerne, da Herning og Ikast-Brande Kommunes borgmestre mødtes tirsdag formiddag.

De to Venstre-borgmestre Lars Krarup og Ib Lauritsen mødes jævnligt til morgenmøder. I dag snakkede de blandt andet om Bestseller Tower i Brande.
De to Venstre-borgmestre Lars Krarup og Ib Lauritsen mødes jævnligt til morgenmøder. I dag snakkede de blandt andet om Bestseller Tower i Brande.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Ikast-Brandes borgmester Ib Lauritsen (V) havde tirsdag formiddag inviteret Hernings borgmester Lars Krarup (V) til møde på borgmesterkontoret. Et af emnerne var det efterhånden ret omdiskuterede højhus på 320 meter i Brande.

- Vi har et morgenmøde hver anden eller tredje måned, og normalt er det uden dagsorden. I dag er der løst og fast på programmet, og en lokalplan i Brande om et højhus, vender vi også, siger Ib Lauritsen.

I sidste uge kom det frem, at Herning Kommune i et høringssvar har anbefalet, at man i stedet for at bygge et 320 meter højt hus i stedet byggede fire mindre højhuse. Men Herning vil ikke stå i vejen for det kommende projekt, og derfor mødtes de to Venstre-borgmestre for blandt andet at snakke det igennem.

- Der, hvor jeg synes, debatten også i medierne er blevet afsporet, det er, at det fremstår som om, Herning er imod ideer i andre kommuner. Det er vi ikke, og det vil jeg gerne understrege. I Herning er vi kendt for, at alle muligheder skal være åbne, og det gælder også for vores naboer, siger Lars Krarup.

Herning er ikke imod

Mandag aften lagde Lars Krarup et langt opslag på sin Facebookside, hvor han giver sit syn på sagen. Krarup understreger i dag, at Herning ikke har noget imod planerne om Bestseller Tower, som projektet hedder.

- Det handler ikke om, at der er en uenighed. Det er blevet meget ensidigt fremstillet, at Herning er imod det projekt. Det er vi ikke, for så havde vi nedlagt veto. Det er vigtigt for mig at understrege, at det gør vi ikke. I vores høringssvar har vi ønsket held og lykke med projektet, og det er noget helt andet end at være imod, siger Lars Krarup.

Ib Lauritsen håber, at en snak om projektet fører til enighed mellem de to borgmestre.

- Jeg tror, vi er enige om det. Jeg kan både læse linjer, og hvad der står mellem linjerne. Jeg kender også godt det politiske spil, og hvad der en gang i mellem er op og ned. Når vi lige får snakket om det, så tror jeg, vi er rimelig enige om det. Nu skal man ikke tage alting for givet, men vi er normalvis på samme sideog har et rigtig godt samarbejde omkring forskellige ting, siger Ib Lauritsen.

Projektet er i høring frem til i morgen, den 14. november, hvorefter politikerne i Ikast-Brande Kommune skal behandle høringssvarene.

Projektet omfatter et samlet byggeri på op til 250.000 kvadratmeter med højhuset på 320 meter samt et højhus på 75 meter og to på 50 meter.
Projektet omfatter et samlet byggeri på op til 250.000 kvadratmeter med højhuset på 320 meter samt et højhus på 75 meter og to på 50 meter.