Borgmester: Venstre vil ikke høre borgerne

Det undrer H.C. Østerby meget, at Venstre ikke vil have folkeafstemning om en kommunesammenlægning.

Holstebros borgmester H.C. Østerby troede alt var i skønneste orden. En arbejdsgruppe indeholdende gruppeformændene fra byrådene i Holstebro og Struer præsenterede mandag et aftalegrundlag om en kommunalfusion, hvor der anbefales en folkeafstemning i december 2015. Men Venstre vil ikke bakke op om afstemningen.

- Det undrer mig meget, at Venstre melder det ud nu. Vi har arbejdet hårdt i arbejdsgruppen, og et stort flertal i byrådene har bakket op om, at vi skal høre borgerne. Jeg er dybt overrasket, siger H.C. Østerby (S) og tilføjer:

- Jeg kan ikke forstå, at de ikke vil høre borgerne. De har tilkendegivet, at hvis vi kunne blive enige om et aftalegrundlag, så skulle vi også have en folkeafstemning.

Ikke grundigt nok

Det er kvaliteten af aftalegrundlaget der ikke er godt nok til, at Venstre vil sende det til folkeafstemning. Blandt andet er det økonomiske grundlag ikke undersøgt grundigt nok.

- Vi mener, at hvis der skal laves et aftalegrundlag om en fusion, så må man i det mindste kunne pege på, hvad de to kommuner kan hente på at ligge sig sammen. Det her er langt fra at være et færdigt aftalegrundlag, som er værd at sende til folkeafstemning, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard.

Han mener ikke, at Venstre løber fra en aftale.

- Jeg er helt uforstående overfor borgmesterens udmeldinger. Vi har hele tiden signaleret, at aftalegrundlaget skulle være mere præcist, og vi har aldrig meldt ud, om vi ville bakke op om at sende det til folkeafstemning, siger Jens Kristian Hedegaard.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.