Borgmester tror på 300 Apple-job

Mogens Jensen og Torsten Nielsen er ikke helt enige om udbyttet af Apples indtog i det midtjyske.

250315TorstenogMogens.jpg

Hvor mange faste arbejdspladser følger der med det datacenter, som den amerikanske IT-gigant Apple vil opføre i Foulum ved Viborg?

Det er de to politikere, der i slutningen af februar præsenterede planerne for offentligheden, ikke helt enige om.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) har i et svar til Folketingets udenrigsudvalg oplyst, at centret vil medføre omkring 80 faste arbejdspladser - men Viborgs borgmester Torsten Nielsen (K) mener ifølge Viborg Stifts Folkeblad, at ministeren er alt for pessimistisk.

- Jeg har flere gange talt med Apples hovedmand bag projektet i Foulum, og han har hver gang oplyst, at der bliver tale om 300 faste medarbejdere, der skal drive datacentret. Og jeg har ingen grund til at tro, at det ikke er korrekt, siger borgmesteren til folkebladet.

Borgmesteren fortæller samtidig, at han jævnligt bliver kontaktet af virksomheder, der gerne vil være naboer til datacentret. Men han erkender også, at hans første bud på, at datacentret ville skabe 10.000 nye arbejdspladser i kommunen var "meget optimistisk".

Af Mogens Jensens brev til udenrigsudvalget fremgår det i øvrigt også, at arbejdet med opføre datacentret vil skaffe arbejde til omkring 300 håndværkere.