Borgmester svarer på kritik

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard svarer her til aften på hård kritik fra erhvervslivet og en udvalgsformand i kommunen.

3:00
Lene Kjelgaard er kommet i skudlinjen fra både erhvervspolitik og kommunalpolitikere. Hun mener, at hendes kollegaer gør hvad de kan for erhvervslivet. Se hele interviewet her:

Der er kraftig uro i Thisted Kommune. På halvandet år har kommunen skiftet Teknik og Erhvervs-direktør fem gange, og det får nu erhvervslivet til kritisere kommunen.

Borgmester i Thisted, Lene Kjelgaard, har her til aften svaret på kritikken i TVMIDTVEST.

 

Når erhvervslivet i flere år har følt afmagt i Thisted Kommune, hvorfor har du så ikke rettet op på det?

- Jeg synes bestemt, at vi har haft fuld fokus på det både i direktionen, men også politisk, hvor vi har taget mange tiltag for at imødekomme de forslag, som erhvervslivet har haft. Den dialog, der efterspørges, har vi forsøgt, og vi har reageret på de henvendelser, vi har fået, siger Lene Kjelgaard.

Borgmesteren forklarer desuden uroen med, at de i kommunen er i en situation, hvor de har været ramt af direktørskifte samt en direktørfyring.

 

Til spørgsmålet om, hvorfor det ikke har lykkedes kommunen at gøre erhvervslivet tilfreds, er svaret:

- Vi har forsøgt at efterleve de ønsker, som erhvervslivet har haft. Vi har også taget en række politiske initiativer. Vi har vedtaget ny erhvervspolitik og så videre (…) Det er min opfattelse, at vi har en række fagchefer, der står på tæer for at arbejde for en hurtigere, men også bedre sagsbehandling i forhold til vores erhvervsliv og vores borgere, lyder det fra borgmesteren.

 

Udvalgsformand for Teknisk forvaltning i Thisted Kommune, Kaj Kirk, beskylder borgmesteren for at være gået bag hans ryg i forbindelse med afskedigelsen af Teknik og Erhvervs-direktøren. Den kritik er borgmesteren dog ikke enig i.

- Det mener jeg bestemt ikke, jeg gør. Det er sådan, at når man ansætter eller afskediger direktører, så er det økonomiudvalget. Efter mødet orienterede jeg Kaj Kirk, så jeg mener faktisk ikke, at jeg går bag om ryggen. Det er jo den måde, man deler opgaverne på i økonomiudvalget, der sidder med beslutningskompetence på det her område, siger hun.

Den hårde kritik fra erhvervslivet og en udvalgsformand er dog ikke noget, der får borgmesteren til at tvivle på, hvorvidt hun kan få skabt ro og genoprette samarbejdet i kommunen.

- Vi får kritik, men vi er altså i en løbende dialog med erhvervslivet- det er i hvert fald sådan, jeg oplever det. Er der nogle konkrete henvendelser, så reagerer vi på dem.