Borgmester revser sygehuslukning på Mors

Rygter vil vide, at Nykøbing har udsigt til at få lukket alle sygehusaktiviteter i fremtiden. Nu går borgmesteren i Morsø Kommune til kamp.

HE-Bertelsen_0.jpg

Nykøbing har cirka 50 regions-arbejdspladser. De arbejdspladser kan se ud til at blive flyttet til Nordjylland. I hvert fald hvis man skal tro de rygter, som nu har nået Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsens ører.

- Nærheden til sygehusvæsenet er vigtig for borgerne... Derfor bliver jeg dybt bekymret, når jeg uofficielt hører, at embedsmændene i oplægget til struktur foreslår lukning af alle sygehusaktiviteter i Nykøbing, skriver borgmesteren nu i et læserbrev til blandt andet Limfjord update.

Regionsrådsmedlemmer afviser ikke rygter

Borgmesteren har fattet pennen efter et møde med flere regionsrådsmedlemmer forleden:

- Jeg tillod mig at forelægge rygtet om lukning i Nykøbing, da jeg mandag i denne uge mødtes med Regionsrådet, som var på besøg i Nykøbing, og der var desværre ikke nogen af de tilstedeværende regionsrådsmedlemmer, som ville afvise, endsige aflive, rygtet.

Ny sygehusstruktur forud for supersygehuset i 2020

Region Nordjylland er i gang med at lave en ny sygehusstruktur forud for, at det nye supersygehus i Aalborg står færdigt i 2020. Samtidig har regionsrådet forpligtet sig til en række besparelser i de kommende år, og det kan se ud til at ramme Nykøbing. Men det bliver ikke uden kamp, bebuder Hans Ejner Bertelsen i læserbrevet.

- En lukning af sygehusafsnittet i Nykøbing vil efter min opfattelse stride direkte imod de politiske meldinger, vi hører om regional udvikling i Nordjylland. Det vil medføre alvorlige tab af arbejdspladser, og det vil betyde det modsatte af nærhed. Hvis rygtet taler sandt, er det jo regional afvikling, vi har udsigt til på Mors, tordner borgmesteren, som understreger at der ikke er en finger at sætte på sygehusafsnittet på Mors.

Afgørelsen træffes i juni

Hans Ejner Bertelsen lover at politikerne i Morsø Kommune vil gøre alt, hvad de kan, for at Region Nordjylland dropper tankerne om at lukke sygehusafsnittet på Mors.

De politiske beslutninger om den fremtidige sygehusstruktur i Region Nordjylland skal efter planen træffes i juni år.

Læs hele læserbrevet i Limfjord Update: