Borgmester om Oticon-lukning: Havde ikke set det komme

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen havde ikke ventet en lukning af høreapparatvirksomheden Oticon i Thisted.

Lene Kjeldgaard

Det bliver en udfordring at finde job eller omskoling til op mod 210 medarbejdere, der står til at miste deres arbejde på høreapparatvirksomheden Oticon i Thisted.
    
Det vurderer borgmester i Thisted Kommune Lene Kjelgaard Jensen (V), efter at ejeren af Oticon, William Demant Holdning, har meddelt, at man planlægger at udflytte 210 arbejdspladser i Thisted til Polen.
    
- Det er vi rigtig kede af. Det har været en meget spændende virksomhed at have i vores område, sådan lidt ikonagtig, siger Lene Kjelgaard Jensen og nævner, at det er den eneste børsnoterede virksomhed i området.
    
Da beskæftigelsen var højest, var der op mod 600 medarbejdere på høreapparatvirksomheden i Thisted.
    
Siden er det gået ned ad bakke med jobbene. Alligevel havde borgmesteren ikke set det komme, at man vil udflytte de resterende arbejdspladser.
    
- Jeg har selvfølgelig haft min bekymring, når man ser på, at mange virksomheder samler sig på færre adresser, men jeg har ikke set i kortene, at man ville lukke afdelingen i Thisted helt, siger Lene Kjelgaard Jensen.
    
Medarbejderne får tilbud om at flytte med produktionen til Polen, men det er endnu uvist, hvor mange der vil benytte sig af det.
    
Under alle omstændigheder bliver det en udfordring for kommunens jobcenter at finde beskæftigelse til alle, vurderer borgmesteren.
    
- Vi har en lav ledighed, men vores jobcenter får en udfordring med at understøtte opgaven med at finde nye job eller sikre omskoling til medarbejderne, siger Lene Kjelgaard Jensen.
    
Ledigheden i kommunen er aktuelt 2,4 procent, men det er uvist, om den kan holdes på det lave niveau.
    
- Vi ser, at der skabes nye job hos virksomheder i området. Så jeg vil mene, at vi har fornuftige forudsætninger for at finde nye job.
    
- Men spørgsmålet er jo, om der er det rette match mellem efterspørgslen efter arbejdskraft og kompetencer hos de mennesker, der risikerer at blive ledige ved udgangen af 2018, siger Lene Kjelgaard Jensen.
    
Også formand for fagforeningen 3F Thy-Mors Niels Jensen er bekymret for, hvordan det skal gå medarbejderne.
    
- Det bliver en stor udfordring. Mange af medarbejderne er godt oppe i alderen, og det kan for nogen være en stor udfordring, hvis man skal opkvalificere sig, siger Niels Jensen.
    
/ritzau/