Borgmester om Coloplast-lukning: - Det kommer ikke som en overraskelse

Lukningen er en del af en længere proces, som borgmesteren har fulgt længe.

Lene Kjelgaard skiftede i juni parti fra Venstre til Det Konservative Folkeparti.
Lene Kjelgaard skiftede i juni parti fra Venstre til Det Konservative Folkeparti.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

167 medarbejdere på Coloplasts fabrik i Thisted står til at miste deres arbejde, efter at firmaet i dag har meldt ud, at de lukker fabrikken inden udgang af regnskabsåret 2019/2020. Det fortæller firmaet i forbindelse med offentliggørelsen af sit årsregnskab.

Udmeldingen kommer ikke bag på borgmester Lene Kjelgaard.

- Det har været en længere proces, hvor vi har kunnet følge omstillingen og udfasningen her, så det kommer ikke som en overraskelse, siger hun og tilføjer:

- Det er rigtigt ærgerligt.

Hun mener ikke, at Thisted Kommune kunne have gjort mere for at holde på Coloplast.

- Det er en stor international virksomhed, så vi har ikke kunne gøre meget som kommune. Noget af det vi kan gøre er at støtte lokale virksomheder, forklarer hun.

Jobcenteret skal i gang

Borgmesteren håber, at det vil være muligt at have de mange ansatte i job igen inden for lang tid.

- Når de her virksomheder lukker, så sker det i tæt samarbejde med vores jobcenter. Der starter selvfølgelig et kæmpe arbejde med at få de ansatte tilbage i job, men jeg er fortrøstningsfuld, når man ser på vores nuværende ledighedsprocent, siger Lene Kjelgaard.

Meldingen fra Coloplast kommer oven på et regnskab, der viste et resultat efter skat på 4,95 milliarder kroner ud af en omsætning på 15,5 milliarder.

Coloplast har i løbet af det seneste regnskabsår øget omsætningen med seks procent målt i danske kroner.

Coloplast havde i gennemsnit 10.420 ansatte på globalt plan sidste regnskabsår. Det tal er vokset fra 8143 for fem år siden.

2:13
Vi skal ikke længere tilbage end 2015, hvor Coloplast sidst varslede massefyringer i Thisted. Se indslaget fra dengang her.