Borgmester: Nyt tiltag risikerer at lukke mange virksomheder

PostNords ophør med at bringe fødevarer ud ryster borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, som nu har kontaktet ministeren.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, frygter for konsekvenserne, efter at PostNord ikke længere leverer fødevarer.
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, frygter for konsekvenserne, efter at PostNord ikke længere leverer fødevarer.

Det kan sætte mange virksomheders eksistens på spil, når PostNord ikke længere skal stå for distributionen af varer. Så klar er meldingen fra Ringkøbing-Skjern Kommunes Borgmester, Iver Enevoldsen, Venstre.

PostNord skal ikke længere bringe fødevarer ud, og det er borgmesteren dybt bekymret over. 

- For mange små og mindre fødevarevirksomheder er mulighederne for udbringning af vital karakter for deres forretning, skriver han i et åbent brev til transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen.

Skal beholde god infrastruktur

Iver Enevoldsen understreger i brevet til ministeren vigtigheden af en god infrastruktur og velfungerende distributionskanaler.

- Det er væsentligt at bevare det stærke distributionsnet for de mange virksomheder, der er placeret i landdistrikterne, hvor manglen på logistiske muligheder efter PostNords exit kan få alvorlige konsekvenser, lyder det fra borgmesteren. 

Og han bliver bakket op af fødevareordfører fra socialdemokraterne, Simon Kollerup, som desuden vil rette henvendelse til Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for at se nærmere på beslutningen. 

Fødevarervirksomheder bliver presset

Borgmesteren nævner i sit brev, at virksomheder som Hvide Sande Røgeri, Økogårdene Skjern Enge og Fish4You i Ringkøbing-Skjern Kommune kan risikere at miste deres forretningsgrundlag for salg over internettet. 

Desuden nævner Iver Envoldsen også, at han er enig med Dansk Erhverv, om at det især efterlader de små ervhversdrivende med en stor udfordring. 

Samtidig understreger han også, at der bakkes fuldt op om Landbrug og Fødevarers ønske, om at nye leverandører hurtigst muligt skal godkendes, så ingen fødevareleverandører står uden distributør.