Borgmester: Køber ikke forklaring på center-skrotning

Der må være tale om en "kattelem" fra virksomhedens side, mener Holstebros borgmester

Holstebros borgmester H.C. Østerby mener ikke lokalplanforsinkelse kan være den reelle forklaring på bygherrernes skrotning af Enghavecentret i Holstebro
Holstebros borgmester H.C. Østerby mener ikke lokalplanforsinkelse kan være den reelle forklaring på bygherrernes skrotning af Enghavecentret i Holstebro

Holstebros borgmester, H.C. Østerby køber ikke den forklaring, som bygherren af et planlagt butikscenter i Holstebro har givet for at trække sig fra projektet.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S har, efter flere års forarbejde valgt, endegyldigt at træde ude af projektet. Angiveligt med den begrundelse, at en lokalplan for butikscentret i Enghaven i Holstebro ikke er klar.

- Jeg forstår det ikke, og jeg ser det som lidt af en "kattelem" i forhold til bygherren. Der må også ligge andre ting til grund, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby til TV MIDTVEST.

Borgmesteren henviser til, at der har været kørt et parløb med virksomheden i en lang periode. Kommunens og A. Enggaards medarbejdere har jævnligt siddet til møder i forhold til lokalplan-forløbet og VVM delen, og på den måde arbejdet meget tæt sammen.

- Lige pludselig så opstår den her situation, og det er jeg både uforstående og totalt overrasket over. Vi har den anden vej rundt givet køb på nogle terminer, og givet dem ekstra tid til planlægningsarbejdet, siger H.C. Østerby.

Holstebro-borgmesteren kan ikke vurdere om A. Enggaard ikke har kunnet leje et tilstrækkeligt antal kvadratmeter i det planlagte butikscenter ud, og om det skulle være den egentlige begrundelse for at trække sig fra projektet.

- Jeg har ikke noget kendskab til, hvad der er foregået internt hos A. Enggaard. Det virker bare mærkeligt, at vi lige pludselig får den her oplysning, siger H.C. Østerby.

Holstebro Kommune har arbejdet med planerne for butikscentret i Enghaven i syv år, og undervejs er projektet blevet udfordret flere gange. Senest før jul da Viborg Stift nedlagde veto mod byggeriet af et 63 meter højt tårn i forbindelse med centret. 

Ifølge indsigelserne fra Viborg Stift ville butikscentertårnet skæmme for indkigget til Holstebro Kirke. I den efterfølgende dialog med stiftet, har Holstebro Kommune forsøgt at finde en løsning, der kunne tilfredsstille alle parter.

Men selv om kirken skulle trække sit veto tilbage, har A. Enggaard meddelt, at  firmaet ikke vil gennemføre projektet, som dermed ser ud til at have fået det endelige dødsstød.