Borgmester glad for mere politi

Borgerne på Mors har brug for at føle sig trygge, siger Morsø-borgmester, der roser politiet for at øge patruljeringen.

Borgmesteren på Mors, Lauge Larsen (A), er glad for, at Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at styrke beredskabet på Mors og i Thy.

- Det er en rigtig god beslutning. Der er ingen tvivl om, at det vil betyde kortere responstid, siger Lauge Larsen til TV MIDTVEST.

Tal for Rigspolitiet viste for nylig, at politiet i gennemsnit er over 22 minutter om at nå frem til hasteopgaver på Mors, og derfor har ledelsen hos Midt- og Vestjyllands Politi besluttet, at der fremover skal være en hundepatrulje i området omkring Mors, Thy og Skive hver dag mellem klokken 15 og 07.

Et af de fredeligste steder

Lauge Larsen fortæller, at politiet ofte har understreget, der ikke er grund til at have så meget politi på Mors, fordi der ikke er så meget kriminalitet på øen.

- Vi er glade for at høre, at vi er et af de fredeligste steder, men når der så endelig sker noget, så har vi også brug for, at politiet kommer. Befolkningen har brug for at føle sig trygge, så jeg er glad for, at politiet reagerer, siger han.

Også det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup, der tidligere har kritiseret politidækningen i Thy og på Mors, roser politiets initiativ.

- Jeg tager hatten af for, at politiet også lytter og tager bekymringerne fra vores område alvorligt. Det har jeg respekt for, siger Simon Kollerup.

Interview med borgmester Lauge Larsen:

01:09 Luk video