Borgmester: Genoptag forhandlingerne

I Holstebro Kommune er 86% af lærerne ramt af lockout.

7AttOesterby.jpg

Holstebro er den kommune i Midt- og Vestjylland, hvor den største andel af lærerne er ramt af lockouten. Hele 86 % af kommunens lærere må ikke møde på arbejde i dag.

- Det er frygteligt ærgeligt, det er kommet hertil. Jeg havde håbet på, at det var ordnet forlængst, og vi havde fået en aftale, som vi kunne forholde os til ude i kommunerne, siger borgmester H.C. Østerby.

Går ud over børnene

Borgmesteren er bekymret for, at lockouten kan vare længe.

- Det er børnene det går ud over, det er forældrene der ikke kan få passet deres børn. Og jo længere vi kommer hen, jo sværere og større problem bliver det, siger han.

Konflikten kan have lange udsigter

Hernings borgmester Lars Krarup er medlem af bestyrelsen i Kommunernes Landsforening, der har taget beslutningen om at lockoute lærerne. I følge Lars Krarup er der ikke udsigt til løsning på konflikten uden et regeringsindgreb.

- Man kan jo håbe på, at når lærerforeningen har været lockoutet i nogle dage, indser de, at de må give sig på nogle af de positioner, de har haft. Men de ikke har rykket sig i et halvt år, så det ser lidt broget ud lige nu, siger han.