Borgmester: Fingrene fra lægebilen

Lemvigs borgmester vil ikke høre tale om, at kommunens akutlægebil skal flyttes til Struer.

120612_1Akutbil.jpg

Borgmesteren i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm, troede ikke sine egne ører, da han hørte et forslag om at flytte Lemvigs akutlægebil til Struer.

- I den vestligste del af regionen har borgerne over 90 kilometer til et akuthospital. Det gælder om at komme under lægelig behandling så hurtigt som muligt, og derfor skal der være en akutlægebil i Lemvig, siger Erik Flyvholm til TV/MIDT-VEST.

Forslaget om at fjerne lægebilen fra Lemvig kommer fra direktionen i Region Midtjylland, efter at de læger, der betjener lægebilen i Holstebro, har opsagt aftalen med regionen.

Tre muligheder

Direktionen har derfor foreslået, at man kan flytte bilen fra Lemvig til Struer, så den kan dække hele det nordvestjyske område. Derudover er det også foreslået, at erstatte lægebilen i Holstebro med en bil bemandet med sygeplejersker, ligesom det også er på tale at lade lægehelikopteren overtage akutlæge-dækningen i Holstebro.

- Akutlægebilen i Lemvig blev jo netop etableret som sikkerhed for dem, der har længst til hospitalet. Og derfor giver det ingen mening at rykke den længere ind i landet af hensyn til Holstebro, siger Erik Flyvholm.

Den fungerende formand er enig

Forretningsudvalget i Region Midtjylland regner med at træffe en beslutning i sagen den 26. juni, og noget tyder på, at Erik Flyvholm får opbakning fra regionspolitikerne. Fungerende formand for regionsrådet, Bente Nielsen (SF) er i hvert fald ikke tilhænger af at flytte akutbilen fra Lemvig.

- Det er en brik, som man ikke skal flytte med. Det står ikke til diskussion, siger hun til TV/MIDT-VEST.

Interview med borgmester Erik Flyvholm (V):

0:50

 

2:00
Kritik af forslag om at flytte akutbil i Lemvig til Struer.