Borgmester: En god dag for Mors

Jyske Banks opkøb af Fjordbank Mors vækker glæde på borgmesterkontoret i Nykøbing.

Det var en glad og optimistisk borgmester på Limfjordsøen, som i dag fik beskeden om, at Jyske Bank overtager 47.000 privatkunder og en lille andel af de større kunder i det krakkede Fjordbank Mors.

En af de store med godt ry

- Jyske Bank er jo en af de store danske banker og den har et godt ry, og var her i forvejen. De har sagt, at de har lidt penge med, så jeg er sikker på, at efterhånden som tiden går, vender Mors nu tilbage til de gode gamle dage,  siger borgmester Lauge Larsen, Soc. Dem.

Se interview med Lauge Larsen her

Mail til topchef

Han har personligt sendt en mail til den øverste chef i Jyske Bank, Anders Dam, og budt banken velkommen på Limfjordsøen.

Berørt af fyringer

Eneste skår i glæden over dagens nyhed er, at kun 35 af de 135 ansatte skal med over i Jyske Bank.

- Jeg er naturligvis ked af, at der er en række medarbejdere der mister jobbet, men jeg håber, at det her fremadrettet vil få gang i erhvervslivet igen og dermed også på sigt skabe nye arbejdspladser, siger Lauge Larsen.

Glæde blandt borgerne

Også på gågaden i Nykøbing var der i dag glæde over, at det nu ser ud til, der er fundet en løsning for hovedparten af de mange kunder som siden juni har været overdraget til Finansiel Stabilitet, der er statens skraldespandsselskab for krakkede banker.