Borgerforening kæmper mod nedrivning

Thisted Kommune gør for lidt for at skabe liv i tomme, kommunale bygninger. Det mener borgerforeningen i Ydby. Her lukkede plejehjemmet i januar, og nu ville kommunen rive bygningerne ned. Men på få dage er det lykkedes de lokale at finde en stribe interesserede købere.

plejehjem_nedrivning.jpg

For tre dage siden besluttede formanden for Ydby Håndværker og Borgerforening, at han måtte gøre noget for at undgå, at byens plejehjem blev revet ned. I juni sidste år besluttede Thisted Kommune, at plejehjemmet skulle lukke, og hvis der ikke blev fundet nogen til at overtage bygningerne, skulle de rives ned.

Siden januar har kommunen ledt - dog uden held. Men for tre dage siden slog formanden for borgerforeningen en besked op på sin facebookside. Her tilbød han bygningerne til interesserede. Og de kunne få dem helt gratis. I dag mødte over 30 mennesker så op for at se bygningerne.

- Det er helt utroligt at man ikke kan finde ud af at gøre en indsats for det her, siger HP Korsgaard, der er formanden for Ydby Håndværker og Borgerforening.

Han undrer sig over, at kommunen ikke har gjort mere for at finde egnede brugere til bygningerne. Især når han kunne finde så mange på få dage.

- Det er jo skræmmende. Og det er jo ikke bare her, at man ikke har den kreativitet og vilje til at tænke ud af boksen, siger HP Korsgaard.

Droner og soldater

Blandt dagens gæster var blandt andet et firma fra Aarhus, der skal uddanne dronepiloter for Beredskabsstyrelsen. De to iværksættere så et stort potentiale i bygningerne.

- Indtil videre ser det rigtig positivt ud. Og nu glæder vi os til at kigge på det andet også, siger Nickolai Brutus Nielsen, Teknisk ansvarlig, B&V Luftfoto I/S

Også en anden gruppe var meget interesserede. De vil bruge plejehjemmet til rehabilitering af krigsveteraner. Og at stedet står til nedrivning er svært at forstå.

- Det har jeg svært ved at forestille mig, at sådan en mulighed eller perle som det her skulle væltes, siger Steen Bach Andersen fra Veterans and Kinship Aid.

Vil undgå friplejehjem

Kommunen har ikke sendt bygningerne i udbud, fordi de så risikerede at der blev lavet friplejehjem. Det ville ifølge formanden for social og sundhedsudvalget betyde en stor udgift for kommunen. Men nu har borgerforeningen så fundet en mulig løsning.

Spørgsmål: Har I gjort nok?

- Jamen, man kan jo altid sige nok og nok. Men vi har gjort det som der var blevet sagt på kommunalbestyrelsesmødet på daværende tidspunkt, siger Peter Sørensen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Da dagen var omme havde en hel del interesserede meldt sig. Og initiativtageren håber nu, at det hele lykkes. Social og sundhedsudvalget vil nu kigge ansøgerne igennem og vurdere om der er økonomi i projekterne.