Borgere: Uforsvarligt at spare på snerydning

En familie fra Gudum ved Lemvig blev meget frustrerede, da en ambulance ikke kunne hente deres syge far, fordi Lemvig Kommune har sparet på årets snerydningsbudget

billeder_fra_avid-15.jpg

Lemvig Kommune salter i år kun halvdelen af de veje, de saltede sidste år. En manøvre, der sparer kommunekassen for 400.000 kroner.

Men det er et uforsvarligt sted at spare, mener flere borgere, som TV MIDTVEST i dag har været i kontakt med.

Blandt andet oplevede en familie fra Gudum, hvordan en ambulance ikke kunne hente deres syge far, fordi vejen ikke var blevet saltet.

Det har fået dem til tasterne, og sendt dette brev til borgmester Erik Flyvholm:

----------

TIL ERIK FLYVHOLM

Som skatteborgere i Lemvig Kommune er vi kede af konsekvensen af de besparelser, der er truffet med de kommunale biveje, der ikke bliver saltet eller gruset.

Søndag aften d. 28/12-14 ca. kl. 19.00 oplevede vi en kritisk situation, hvor vores far havde brug for at komme på sygehuset i en ambulance.

Borgvej er en bakket vej med flere sving, som var spejlglat. Både med fastkørt sne, som var blevet til is og derefter isslag.

Ambulancen havde svært ved at køre ned ad bakken, og da de skulle dreje ind på adressen gled bilen sidelæns.

De bad om at "få vejen saltet" inden de kunne forlade adressen igen.

Der kom en unimog fra falck, men den kunne intet stille op.

Der kom aldrig en saltbil.

Efter 1 times ventetid, løste situationen sig, da en kommunal vejformand ankom og kunne guide ambulancen ud på hovedvejen, via en lille grusvej (Klostermøllevej).

Vi kan jo i dag være glade for, at det ikke var en patient med en blodprop, som skulle hurtig afsted!!!!

----------

TV MIDTVEST har i dag for forgæves forsøgt at få et interview med Erik Flyvholm, hvor han forholder sig til klagen. Det har ikke kunnet lade sig gøre, men formand for teknik- og miljøudvalget Jørgen Nørby siger:

- Det er altid uheldigt, at beredskabet ikke kan nå frem til folk, der er i nød. Det ønsker vi alle sammen ikke er en situation, der opstår.