Borgere støtter købmand økonomisk

Købmanden i Borbjerg slog lørdag dørene op for helt ny og langt større butik – finansieret med hjælp fra lokale borgere.

samlet.jpg

Mens mange købmandsbutikker lukker i de små byer disse år, så gør købmanden i Borbjerg det helt modsatte. Lørdag slog købmandsparret Hanne og Bjørn Jacobsen nemlig dørene op for deres helt nye købmandsbutik i byen. Og købmandsbutikken er ikke alene deres fortjeneste - byens borgere har også været med til at støtte projektet økonomisk. 124 husstande har i alt lånt den lokale købmand 2,3 millioner kroner via en låneforening.

- De små landsbysamfund dør jo, hvis der ikke kommer sådan noget som det her. Jeg håber, at de kan få det til at løbe rundt, siger Kim Jensen fra Skave.

Normalt handler han i Skave, men han tror på, at den nye butik i Borgbjerg sagtens kan trække kunder til fra et stort opland.

- Det er en chance at tage for købmanden, men jeg synes, det er en dejlig butik. Vi handler også i skave, hvor vi bor, men jeg tror nu nok, at vi vil trække mere herop, for det ser meget mere indbydende ud her og der er mere styr på det - det er en rigtig god butik, Kim Jensen, Skave.Familien Jacobsen har drevet købmandsforretning i Borbjerg-Hvam i 153 år, og ved åbningen i dag kom 500 begejstrede borgere og sagde tillykke.

Se indslaget om åbningen af den nye købmandsbutik her:

1:56
I dag åbnede en ny købmandsbutik i Borbjerg-Hvam. En fjerdedel af butikken er finansieret af borgerne selv.