Borgere kræver tunnel ved Sinding-Ørre

Fredag afleverer borgere fra Sinding-Ørre deres eget overslag over prisen på en tunnel under Herningvej. De håber at overbevise politikerne om, at det er pengene værd.

Rute18.jpg

Mellem 14.00 og 15.00 fredag eftermiddag tropper en gruppe borgere fra Sinding og Ørre op på rådhuset  i Herning. Der vil de overrække kommunens formand for teknik- og miljøudvalget en færdig projektbeskrivelse for en tunnel under hovedvejen.

ULYKKE STARTEDE KAMPEN FOR TUNNELI oktober sidste år blev en 16-årig pige dræbt, da hun blev påkørt af en bil mens hun var på vej over motortrafikvejen mellem Herning og Holstebro. Sinding og Ørre ligger på hver sin side af hovedvejen, og det betyder at mange unge må krydse den farlige vej, når de f.eks. skal besøge venner. Derfor mener borgerne i området, at der bør graves en tunnel, så turen fra den ene by til den anden bliver mere sikker.

KOSTER HALVANDEN MILLION

Borgerne har længe spurgt efter en tunnel, men intet er sket. Derfor har borgerforeningen nu selv fået lavet en projektbeskrivelse, der fortæller at prisen for en tunnel er halvanden million kroner. Det synes borgerne er en lav pris, og derfor håber de, at projektbeskrivelsen overbeviser myndighederne om at gå igang med tunnel-udgravningen.

Se også: - Flest trafikdrab i Midt- og Vestjylland - Politimagasinet 114Midtvest om for høj fart i midt- og Vestjylland

Se mere om sagen i TV/MIDT-VEST fredag 19.30. Herunder kan man høre formanden for borgerforeningen, Erik Nielsen, udtale sig om sagen:

0:12