Borgere i Favrskov utilfredse med privatisering af veje

Favrskov Kommune vil privatisere næsten 80 kilometer kommuneveje. Det har bragt sindene i kog hos mange grundejere. De skal nu selv betale for vedligeholdelse af vejen.

PrivatvejFavrskov

Hagenstrupparken i Ulstrup er et stille villakvarter. Men under den rolige overflade ulmer et oprør.

- Jeg føler, det er som en tyv om natten, der kommer og stjæler vores penge, siger Torben Gorm Larsen, der bor i kvarteret.

Han er utilfreds med, at Hagenstrupparken nu skal være privat fællesvej i stedet for kommunevej.

- Det gør da ondt hver gang, de smider udgifter over på os andre. Du bliver jo ikke lettet i ejendomsskatten eller på nogen som helst måde kompenseret, forklarer Torben Gorm Larsen.

Privatiseringen betyder, at beboerne selv skal betale for vedligeholdelse, snerydning og ny asfalt på den godt to kilometer lange vej. For hver grundejer vil det betyde en udgift på omkring 2000 kroner om året.

Den såkaldte harmonisering af vejen blev besluttet af byrådet for at spare to en halv million om året. Men også for at stille alle områder i kommunen lige.

- Det er klart, hvis nogle betaler tusind eller to tusinde kroner om året på en privat fælles vej i en del af kommunen, så er der måske også en rimelighed i, at man kan gør det i en anden del af kommunen, så man kan sige betingelserne er nogenlunde ens, siger Kurt Andreassen, der er formand for Teknik & Miljø for Venstre i Favrskov Kommune. 

Der har her til aften været borgermøde om sagen i Ulstrup.

 

4:17
Favrskov Kommune vil privatisere 80 km kommunevej. Det har bragt sindene i kog hos mange grundejere.