Borgere hjælper med at fange tyven

Politiet opklarer flere indbrudssager, fordi midt- og vestjyderne ringer til Politiet, når de ser noget mistænkeligt. I dag fik et ægtepar hver en dusør på 1000 kroner, fordi de ringede, da der var indbrud hos naboen

180712_FangTyven_0.jpg

Politiet opklarer flere og flere indbrud, og det er der en rigtig god grund til. Borgere ringer nemlig oftere, når de ser noget mistænkeligt i deres nærmiljø.

- Indenfor de seneste måneder har vi haft stort held med at fange indbrudstyve med hjælp fra årvågne borgere. Herunder er mange af dem udenlandske indbrudstyve, fortæller Kell Svenningsen, der er Vicepolitiinspektør og stationsleder ved Herning Politi.

Dusør til ægtepar

Onsdag var et ægtepar fra Ikast indstillet til en dusør på 1.000 kroner til dem begge to, fordi de udviste handlekraft og initiativ, den nat der var indbrud hos naboen i et parcelhuskvarter i Ikast. For 10 dage siden opdagede Mariane Strøm, at der var mistænkelige personer inde i og omkring naboens hus, hvorefter hun sammen med sin mand kontaktede politiet. De kunne kort efter anholde tyvene.

 - Jeg ville gerne lige være sikker, så der gik lidt tid inden jeg ringede, for man vil jo ikke ulejlige Politiet unødigt. Men da jeg så lyset indefra huset tre gang i træk - så var jeg sikker, og så ringede jeg, fortæller Niels Strøm, der ringede til politiet den aften.

Politiet glade

Da ægteparret i dag fik overrakt deres dusører, deltog de betjente, som anholdte indbrudstyvene den nat. Også blandt betjentene er de glade for, at borgerne ringer.

 - Havde vi ikke fået den anmeldelse, så havde vi ikke fået fat i dem, fortæller politibetjent Mathias Bech Pedersen.

Blandt andet er 33 litauere blevet anholdt efter henvendelser fra almindelige borgere.