Borgere fangede pistolrøver

En frisør i Herning blev udsat for bevæbnet røveri i går. Tre vidner satte efter røveren, og det lykkedes dem at fange ham. (Arkivfoto)

I går eftermiddags blev der begået et røveri mod en frisør på Viborgvej i Herning af en maskeret mand med pistol. Der var kunder og personale til stede, da røveren truede sig til 1000 kr. fra kassebeholdningen.

Manden klædt i skibriller og hue stak af fra frisøren, men tre vidner satte efter ham. Det lykkedes dem at fange manden, som de tilbageholdt, indtil politiet anholdt røveren, der stadig var i besiddelse af pengene og pistolen.

Røveren viste sig at være en 19-årig mand, og den medbragte pistol var en softgun-pistol.

Borgere tager affære

I de seneste dage har der i landsdelen været flere eksempler på, at borgere selv tager affære, når røvere forsøger at stikke af. Senest skete det i Lemvig i går, hvor en flok borgere stoppede fire litauere, der havde stjålet fra en sportsforretning. Natten til onsdag blev en mand fra Holstebro kørt ned af tyve i en lastbil.

I Herning får de tre vidner ros fra politiet for at have handlet hurtigt. Politiet opfordrer dog folk til at være påpasselige med selv at gribe ind.

- Vi råder ikke folk til at løbe efter og forsøge at pågribe gerningsmanden i sådan en situation. Vi råder folk til at holde afstand og kontakte os. Men det gik heldigvis godt denne gang, siger Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi til AOH.

Erkender røveri

Torsdag erkendte den 19-årige røveriet, da han blev fremstillet i grundlovsforhør. Han bliver varetægtsfængslet i fire uger.