Borger: Få nu de våben indleveret

I juni måned har politiet frit lejde. En af de borgere, der har indleveret sine våben, er Claus Bengtsson fra Skive.

claus_bendtsson.jpg

Hele juni har borgere haft mulighed for at indlevere ulovlige våben til politiet kvit og frit i forbindelse med frit lejde.

Claus Bengtsson fra Skive er en af de borgere, der har indleveret sine våben. Tre luftgeværer, en 20 år gammel butterfly-kniv og en gammel militærriffel, som han købte på Grønland for 25 år siden. 

- De tre luftgeværer købte jeg på auktion for tre år siden. De er købt lovligt, men man må altså ikke have dem, medmindre man har våbentilladelse til dem. Men det fandt jeg først ud af bagefter. Det er egentlig lidt forkert, at man kan købe våben, som man ikke har tilladelse til, siger Claus Bengtsson og forklarer, hvorfor han har indleveret dem.

- Med de verserende bandekonflikter ville det værst tænkelige være, at der blev begået et indbrud, hvor våbnene forsvandt og blev brugt til noget. 

 
 

Mere end 1700 enheder

Frit lejde startede 1. juni, og siden da har politiet i Midt- og Vestjylland modtaget mere end 1700 enheder, som både dækker over våben og ammunition. De fleste af de våben, de har modtaget, er gamle våben, som har ligget i borgernes hjem i mange år.

Politiet ved godt, at de ikke får alle våben ind på denne måde, men de er tilfredse med, at borgerne indleverer gamle og ulovlige våben, så de ikke havner ude i samfundet.

- Sidste gang fik vi på landsplan over 13.000 våben ind, så det gør helt klart noget, siger Alvin Sørensen, som er politiassistent ved Skive Politi.

 
 
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Claus Bengtsson håber, at flere vil følge hans eksempel og indlevere deres egne våben.

- Få det nu afleveret. Der er ingen grund til at have dem til at ligge. Tiderne har ændret sig, siden dengang de købte dem. Dengang kunne man godt have dem, der betød det ikke så meget, men man skal passe mere på i dag, siger Claus Bengtsson.

Claus Bengtsson indleverede en gammel riffel, som har været med i første- og anden verdenskrig.
Claus Bengtsson indleverede en gammel riffel, som har været med i første- og anden verdenskrig.
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST