Boom i vegetarisk forening: Medlemstallet stiger med 40 procent

Dansk Vegetarisk Forening høster frugten af nye madtendenser. Medlemstallet stiger i takt med, at danskerne for øjnene op for en grønnere kost.

Et stigende antal danskere vælger i disse år at undvære eksempelvis kød.
Et stigende antal danskere vælger i disse år at undvære eksempelvis kød.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Tendenser som kødfrie dag og kost udelukkende baseret på planter vinder i disse år frem i Danmark. Og i takt med at danskerne kigger mere mod grønt mad, så stiger antallet af medlemmer i Dansk Vegatarisk Forening. Således har foreningen i 2017 fået hele 40 procent flere medlemmer. 

- Vi mærker en markant øget interesse for vores arbejde. Vi bliver i disse måneder bestormet af henvendelser fra nye medlemmer, skoleelever, universitetsstuderende, medier og erhvervsliv. Det er meget glædeligt, siger foreningens generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl i en pressemeddelelse. 

Foreningen er gået fra knap 1500 betalende medlemmer i slutningen i 2016 til 2100 et år efter, og foreningen vurderer, at årsagen er, at flere og flere danskere får øjnene op for mulighederne og argumenterne for at spise mere grønt. 

- Nogle gør det ud fra et dyreetisk perspektiv, andre fra et miljøperspektiv, mens andre gør det af hensyn til deres egen sundhed. Der er mange gode grunde, og derfor kan de fleste danskere godt kan se pointen i at spise vegetarisk, forklarer generalsekretæren og henviser i pressemeddelelse til, at 56 procent af danskerne ifølge Coop Analyse ønsker at spise mindre kød, og at der er knap en halv million danskere, som lever overvejende vegetarisk.

Medlemmerne i Dansk Vegartisk Forening består af både veganere, vegetarer, flexitarer og andre, som støtter dens formål.

9:44
I INDBLIK Søndag satte TV MIDTVEST i søndags fokus på, at den helt store fødevaretrend er at skrue ned for kødet og op for grøntsagerne. Se indslaget her.