Boom i netjulehandel - butikkerne opruster

Midt- og vestjyderne bliver mere og mere fristet til at handle julegaverne på nettet. I år smider butikkerne rekordmange penge i julehandlen i håbet om at få folk ud af stuerne.

141119_Julehandel.jpg

Der bliver gejlet op til julestemning i landsdelens butikker. Folk, der handler på nettet, bliver nemlig flere og flere, så nu sætter butikkerne ind.

- Nethandel er helt klart en udfordring for os, som vi også forholder os til, men ellers fokuserer vi på at gøre det bedst muligt for de kunder, der kommer hos os, så de har lyst til at komme herud igen, fortæller Kim Lauritsen, der er centerchef i herningCentret.

Ti procent flere handler på nettet

Brancheorganisationen, Foreningen for Dansk Internet Handel, spår en stigning på mere end ti procent i forhold til sidste år. Det svarer til, at hver femte julegave vil blive købt på nettet. Derfor kridter de midt- og vestjyske butikker stregerne op og bruger i år flere penge end nogensinde før i kampen om de handlendes gunst.

- Vi tilbyder oplevelser. Vi tilbyder den menneskelige kontakt, som mennesker stadigvæk har brug for. Vi tror ikke, at vi kan få folk til at stoppe med at handle online - det vil fortsat ske i et vist omfang, men når folk så endelig kommer ud, så skal de også have noget ekstra, siger centerchefen i Sct. Mathias Centret i Viborg, Jesper Maagaard.