Boom i antallet af praktikpladser på erhvervsuddannelser

På Mercantec i Viborg er antallet af praktikpladser steget med 16 procent i forhold til sidste år, men der er stadigvæk plads til forbedring.

180914Mercantec.jpg

Der er tale om et vaskeægte boom, når det kommer til antallet af praktikpladser på Mercantec i Viborg. Det skriver uddannelsesinstitutionen i en pressemeddelelse.

I perioden januar til november i år er der indgået 741 aftaler om praktikpladser, og det er en stigning på 16 procent i forhold til sidste år. Det er især erhvervsuddannelser inden for data/IT, industriteknik, bygge- og anlæg samt detail, der oplever en stor vækst i antallet af praktikpladser.

Mercantec er Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution med 450 medarbejdere og mere end 20.000 studerende om året. Den store fremgang er noget, der vækker glæde på direktionsgangen, men der er stadigvæk plads til forbedring, lyder det.

- Vi er godt på vej med mål om, at de unge får et ordentligt fodfæste i erhvervslivet. Vi mangler dog lige de allersidste, så alle kommer i praktik, siger Kirsten Holmgaard, direktør på Mercantec.

Hun efterlyser stadigvæk praktikpladser for de elever, der læser til automekaniker, smed eller fagtekniker på elektronikområdet, hvor en håndfuld elever stadigvæk står uden praktikplads.