Boom i antallet af friskoler

På landsplan slår yderligere 21 nye friskoler dørene op i år, når sommerferien går på hæld. Tre nye friskoler kommer til på Mors, ved Nøvling og i Feldborg.

FriskoleFeldborg_0.jpg

I denne og næste uge åbner det højeste antal nye friskoler i flere år. Der er i dag i alt 327 friskoler fordelt over hele landet, af dem ligger de 55 i Midt- og Vestjylland.

På landsplan slår yderligere 21 nye friskoler dørene op i år, når sommerferien går på hæld. Tre nye friskoler kommer til på Mors, ved Nøvling og i Feldborg.

Og hos netop Feldborg Frie Børneunivers er de lige nu i fuld gang med at gøre klar til skolestart. På mandag ringer det for første gang ind på Feldborgs nye friskole.

- Vi glæder os meget til at komme i gang med det her projekt, siger Johnny B. Hessellund, der er leder på byens nye friskole.

Kommunen lukkede skolen

Før sommerferien lukkede Herning Kommune den kommunale skole, der lå i de samme bygninger. Derefter gik en gruppe lokale i gang med at oprette en friskole.

- Det er vigtigt for et lille lokalsamfund som Feldborg, at vi har en skole i byen. Det er et kæmpe aktivt for at holde borgere i byen, men også for at tilflyttere skulle få lyst at flytte til en meget aktiv by, siger Winnie Poulsgaard Sørensen, der er formand for Feldborg Frie Børneunivers

I Herning Kommune lukkede man den kommunale skole i Feldborg, fordi man her ikke mente det var ansvarligt at drive en så lille skole videre.

-  På baggrund af et faldende børnetal havde vi brug for at kigge på vores struktur, så vi kan udvikle os fagligt og økonomisk, så vi havde nogle mere bæredygtige enheder i Herning, siger Dorthe West, der er udvalgsformand for området.

Planlægger også fri-vuggestue og fri-børnehave

Dorthe West mener, at der er en række udfordringer ved at drive en skole med 53 elever fra 0.-6. klassetrin. Alligevel valgte kommunen altså at stille de kommunale bygninger til rådighed for friskolen.

Friskolen i Feldborg vil da også drive skole på en anden måde en kommunen gjorde og satser blandt andet på en række forskellige profilfag.

Feldborg Frie Børneunivers har også planer om at oprette en fri-vuggestue og fri-børnehave.

Se mere i vores udsendelse 19.30:

4:43
På landsplan slår yderligere 21 nye friskoler dørene op i år. Tre af dem er her i landsdelen.