Bookmakere forudser ægteskab mellem Struer og Holstebro

Du får pengene flest gange igen, hvis du ikke tror på kommunesammenlægning mellem Struer og Holstebro.

Normalt er bryllupper en dyr affære, men når det kommer til ægteskab mellem de to jyske kommuner Struer og Holstebro, er der måske penge at hente.

Betting-firmaet Bet25 har åbnet op for bud på, om kommunerne sammenlægges inden første juli 2016. Her står et ja til odds 1.35, mens det giver pengene tre gange igen, hvis kommunerne ikke fusioneres.

Torsdag skrev de to kommuner i en fælles pressemeddelelse, at de nu i fællesskab vil formulere et aftalegrundlag for en fusion.

- Oplæg til aftalegrundlag skal herefter behandles i byrådene. Hvis begge byråd godkender det endelige aftalegrundlag, bliver spørgsmålet om kommunesammenlægning mellem Holstebro og Struer herefter sendt til folkeafstemning i begge kommuner, hedder det i pressemeddelelsen.

En folkeafstemning man hos Bet25 tror på falder ud til et ja:

- Hos kommunernes befolkninger virker det som udgangspunkt til, at der findes forståelse for, at der er fordele ved en sammenlægning, så man kan sandsynligvis få opbakning ved en afstemning, siger oddssætter hos Bet25, Niklas Nürnberg.

En rapport i november sidste år dokumenterede, at Struer Kommune er nødsaget til i fremtiden at arbejde tættere med andre kommuner, hvis kommunens økonomi skal holde.

Siden har man set sig om efter en samarbejdspartner, og den ser man nu ud til at have fundet i Holstebro Kommune.

Struer Kommune slog sig i forbindelse med kommunalreformen i 2007 sammen med Thyholm Kommune og har i dag omkring 21.500 indbyggere.

Holstebro Kommune er resultatet af en sammenlægning af de tidligere kommuner Holstebro, Ulfborg-Vemb og Vinderup. Indbyggertallet ligger omkring 57.500.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.