Bonderøven til DM i hø

Den danske mester i hø blev fredag fundet på Landsskuet i Herning.

Hø er ikke bare hø.

Der er stor forskel på kvaliteten, og der er også forskel på målgruppen. Høet bruges både som foder til drøvtyggere i landbruget, men også på de fineste restauranter. Der er endda dem, der mener, at hø er det nye basilikum.

Og derfor var det måske også meget passende, at Landsskuet i Herning fredag bød på DM i hø.

35 landmænd fra hele landet fik bedømt kvaliteten af sommerens høst, og dommerpanelet bestod af Frank Erichsen (bedre kendt som Bonderøven fra tv), Thorsten Schmidt fra restaurant Malling & Schmidt, kvægbrugskonsulent i Økologisk Landsforening, Thorkild Nissen - og fire får!

Thorsten Schmidt bruger hø på flere forskellige måder i madlavningen på sin restaurant. Efter en tur i kaffemøllen drysser han det for eksempel på kød og kartofler som krydderi.

Det danske mesterskab blev vundet af fodermester Kai Hansen fra det biodynamiske gårdfællesskab Jejsing Demeter.

 

Bonderøven (Frank Erichsen) fortæller her, hvad han lagde vægt på i konkurrencen:

02:30 Luk video

 

Thorsten Schmidt fra Malling og Schmidt giver her et eksempel på, hvordan man kan bruge ristet hø i madlavningen:

00:26 Luk video

 

02:02 Luk video