Bomme drillede mange steder i morges

Otte steder i landsdelen ville bomme ved jernbaneoverskæringer i morges ikke gå op, så trafikken kunne passere. Ifølge politiet har sneen skylden.

bomme.jpg

Sneen fik i morges flere steder bomme ved jernbaneoverskæringer til at strejke. Efter at være gået ned, ville de ikke gå op igen, selvom toget havde passeret. Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi i dag.

- De er så lette, der skal åbenbart ikke ret meget til før de ikke kan gå op, forklarer Peder Christensen.

Problemet løst igen de fleste steder

Problemet var ifølge Banedanmark galt hele otte steder i landsdelen. Nemlig Rønbjerg ved Skive, Ydby, Hammerum og Vinderup og to i Hvidbjerg på Thyholm samt i Hurup på Thy.

Livsfarligt at køre over når bommene er nede

Ifølge sektionschef Mads Thostrup fra Banedanmark, skal man ikke forsøge at liste sig over banelegemet, selvom det er tydeligt, at bommene er i uorden.

- Det er livsfarligt, for der kan være tog der er omdirigeret, så man ikke kan regne med tiden. Og i øvrigt er det ulovligt, tilføjer han.

Uheldig kombination af våd sne og tidspunktet

Banedanmark har ingen planer om at ændre noget ved bommene, så situationen med de mange sænkede bomme ikke opstår igen.

- Det er en uheldig blanding af at sneen var våd og lagde sig tungt umiddelbart inden, togdriften begyndte i Midt- og Vestjylland. Var sneen faldet lidt før havde den nået at smelte igen, og så havde der ikke været noget problem, forklarer Mads Thostrup til TV-MIDTVEST.

Bommene er oppe igen

Problemerne startede ved 4.30-tiden i morges og fortsatte langt op ad formiddagen.

Alle steder er der sendt reparatørere ud og i skrivende stund er bommene oppe igen de fleste steder.