Boligselskabet Sct. Jørgen laver boliger til flygtninge

Nye boliger med en husleje på blot 2500 kroner om måneden skal skaffe tag over hovedet til både flygtninge og andre med små indkomster.

flexboliger

Flygtningestrømmen betyder, at det mange steder er blevet svært at skaffe små og billige lejligheder. Men nu er Boligselskabet Sct. Jørgen  i Viborg på vej med en løsning.

Nye boliger med en husleje på blot 2500 kroner om måneden skal skaffe tag over hovedet til både flygtninge og andre med små indkomster. Der er kort og godt tale om lejligheder på 40 kvadratmeter til en husleje på 2500 om måneden. Det imødekommer ifølge direktøren et stort behov.

- Det er vi nødt til at gøre, fordi vi har borgere, der har brug for en bolig i en ordentlig standart og med ordentlige boforhold, men til en husleje som de formår at betale, siger Hans Erik Lund, der er Direktør for Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg

 

Det er nyt, det er enkelt og det er de absolut nødvendige ting, der pryder de nye flexboliger.

-Der er de helt basale ting med køkken, og der er bad og der er et værelse, så man har sit eget, kan man sige, lyder det fra Tina Schmidt, der er udviklingschef ved Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg

 

Det er regeringen og Kommunernes Landsforening, der har indgået en aftale om statslig medfinansiering af de små almene boliger til flygtninge, der har fået opholdstilladelse. Viborg Kommune skal i år tage imod næsten 400 flygtninge - plus familiesammenføringer.

Boligerne er udover flygtninge også tiltænkt det stigende antal borgere med lave indkomster - eksempelvis kontanthjælpsmodtagere og unge studerende.