Boligselskab: Byggesjusk årsag til rotteplage

Bomidtvest håber, at Stine Guldhammer kan flytte tilbage om tre til fire uger.

En lille, lodden og særdeles ubuden gæst har midlertidigt lukket en dagligvarebutik i Tjørring.
En lille, lodden og særdeles ubuden gæst har midlertidigt lukket en dagligvarebutik i Tjørring.
Foto: Brian Bergmann/Scanpix

Boligselskabet Bomidtvest mener nu at have fundet årsagen til, at Stine Guldhammers lejlighed i Sønderparken i Ikast har været plaget af rotter.

Per Dyhr Jensen, der er direktør i boligselskabet, forklarer, at byggesjusk og manglende tilsyn fra entreprenør og rådgiver betød, at rotterne kunne komme ind i lejligheden via huller i soklen.

- Håndværkerne arbejder på højtryk derovre, og vi håber inden for tre til fire uger, at man kan få gulvet erstattet, renset ned og gjort køkkenet klar, så lejer igen kan flytte ind, siger han.

- Hvorfor har det taget så lang tid?

- Vi havde jo ikke i vores vildeste fantasi troet, at det ville være så alvorligt, at vores rådgiver ville lave byggesjusk og byggesvigt derude. Desværre har vi konstateret, at der har været en del huller, hvor rotterne kunne komme ind. 

Stine Guldhammer flyttede for en måned siden i en campingvogn for at komme væk fra rotterne. På grund af gigt følte hun ikke, at hun kunne bo i den erstatningslejlighed, som boligselskabet tilbød hende. I en periode boede hun også på hotel, men nu bor hun i en erstatningslejlighed. 

- Det er fysisk og psykisk hårdt, at man ikke ved, hvad fremtiden bringer, og hvornår vi kan komme hjem igen, siger hun.

1:40