Boligmarkedet blomstrer - også i de mindre byer

Renten er stort set i nul, og liggetiden er rekordlav. Det har fået optimismen til at spire i de små landsbysamfund.

Solgt

I Salling har de haft svært ved at sælge huse, men for første gang i lang tid har de haft en forrygende sommer på ejendomsmæglerkontoret.

- I øjeblikket er der en del af husene, som ligger i 3-6 måneder, og så er de solgt. Det var ret uhørt for få år siden, siger Anna Vestergaard, som er ejendomsmægler ved EDC i Salling.

Forklaringen skal sandsynligvis findes i en rente, som stort set er i nul og en rekordlav salgstid.
Ikke siden 2010 har boligkøberne slået så hurtigt til, som de gør i øjeblikket. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at kommunerne udenfor de store byer også er kommet godt med i opsvinget.

- Der er nogen, der tænker: Okay, jeg kan låne en masse penge nu og købe noget, men hvis jeg i stedet for at købe mit hus i byen, rykker lidt ud, så kan jeg faktisk få flere kvadratmeter til en lavere pris, siger Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ifølge ejendomsmægler Anna Vestergaard er det især den yngre generation, der rykker ud af de større byer, og det er til stor gavn for lokalsamfundene.

- Småsamfundene begynder at blomstre. Folk er positive, vi får nye mennesker herud og en helt anden ånd. Folk vil hinanden, og det er enormt vigtigt. 

 

2:26
Renten er stort set i nul og ikke siden 2010 har boligkøberne slået så hurtigt til, som de gør i øjeblikket. De faldende liggetider kan nu også mærkes i de små landsbysamfund -