Boligmangel i Klitmøller går ud over de ældre

Klitmøllers popularitet går nu ud over de ældre. Når de vil sælge huset og flytte i noget mindre, så er der ingen bolig at få.

Det er populært at bo i Klitmøller. Så populært at der mangler boliger, og det går nu ud over de lokale, som har boet der hele livet.

Kurt Johannesen solgte sit hus i Klitmøller i marts, men der er ingen steder at bo, så nu har han adresse på campingpladsen i Hanstholm. 

- Foreløbig er der ikke noget andet at bo i i Klitmøller. Så vi har så valgt at flytte ud i vores campingvogn. Men det er jo klart, at vi tænker, hvor skal vi bo henne til efteråret, til vinter? siger Kurt Johannesen, der er pensionist.

quoteForeløbig er der ikke noget andet at bo i i Klitmøller. Så vi har så valgt at flytte ud i vores campingvogn. Men det er jo klart, at vi tænker, hvor skal vi bo henne til efteråret, til vinter?

Kurt Johannesen, pensionist i Klitmøller

Annelise Andersen har boet det samme hus i Klitmøller i 31 år. Nu er det blevet for stort, men hun tør ikke sætte huset til salg af frygt for at ende i samme situation som Kurt Johannesen.

- Jeg har ikke ressourcer til det økonomiske, og jeg er for gammel til at holde sådan et hus. Det kan jeg ikke. De kan godt investere lidt i Klitmøller, for det er jo et meget populært sted. Der er rigtig mange, der gerne vil bo herude. Men de har jo ikke gjort så meget for os herude. De har taget noget fra os som pensionister, siger Annelise Andersen, der er pensionist.

Kurt Johannesen og hans kone solgte huset i Klitmøller i marts. Nu bor de i campingvogn, fordi der ingen steder er at bo.
Kurt Johannesen og hans kone solgte huset i Klitmøller i marts. Nu bor de i campingvogn, fordi der ingen steder er at bo.
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Husene bliver revet væk

I løbet af de seneste år er det gået rigtig stærkt for Klitmøller. Først begyndte surferne at strømme til byen, som hurtigt fik navnet Cold Hawaii. Den unikke surferstemning har trukket folk til fra hele Danmark, og nu er det altså så eftertragtet at bo i Klitmøller, at husene bliver revet væk.

Lige nu er der 57 på venteliste til den mindst attraktive lejebolig i byen.

Thisted Bolig har i lang tid gerne ville bygge i Klitmøller, men foreløbigt har kommunen sagt nej. 

- Vi mener, behovet er soleklart. De har fundet et eller andet derude, som der, så kan man så forstå det eller ej, er utrolig stor efterspørgsel på. Så kan man selvfølgelig ærgre sig over, hvis vi ikke kan passe det op med noget så simpelt som tag over hovedet, siger Søren Skole, direktør i Thisted Bolig.

- Udviklingen i Klitmøller er gået enormt hurtigt de sidste to år. Det er virkelig gået hurtigt. Og de offentlige myndigheder inklusiv kommunen har det jo med at være lidt langsomme. Det tager tid, og det er ikke fordi, vi smøler mere end alle andre, siger Kaj Kirk (DF), formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.

Kommunalbestyrelsen i Thisted behandler sagen om almene boliger i Klitmøller på et lukket møde i næste uge.