BoligJob-stop vil koste arbejdspladser

Håndværkerfradrag har skabt mange arbejdspladser i Midt- og Vestjylland. Dansk Byggeri frygter konsekvenserne, hvis regeringen stopper ordningen.

Murer_naer_0.jpg

BoligJob-ordningen har givet næsten tre ud af fire håndværksvirksomheder flere opgaver, viser en ny rundspørge foretaget af Dansk Byggeri. Hvis regeringen gør alvor af at stoppe ordningen ved årsskiftet, så vil det ramme Midt og Vestjylland hårdt, vurderer Dansk Byggeri.

1.300 job i 2012Danskerne har taget BoligJob-ordningen til sig. En ny rundspørge fra Dansk Byggeri viser, at 72 procent af håndværksvirksomhederne oplever, at de har fået flere opgaver på grund af BoligJob-ordningen, hvor alle danskere kan få en skatterabat på 15.000 kroner for håndværkerarbejde. Dansk Byggeri vurderer, at BoligJob-ordningen lokalt i Region Midtjylland vil give cirka 1.300 job i år.

 - Danskerne har nu lært BoligJob-ordningen at kende og bruger den i høj grad, og det har givet arbejde til en masse små og mellemstore virksomheder, som kommer til at afskedige medarbejdere, når ordningen stopper ved årsskiftet. Derfor bør regeringen finde plads til BoligJob-ordningen på finansloven, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Ifølge Dansk Byggeris rundspørge, så forventer 60 procent af de små og mellemstore virksomheder at miste opgaver, og hele 20 procent forventer at skulle afskedige medarbejdere, hvis ordningen stopper ved årsskiftet.

Forhindrer sort arbejde

Hos Tømrer- og snedkerfirma Bent Jensen A/S i Herning har indehaver Bent Jensen 60 ansatte. Cirka halvdelen af medarbejderne udfører opgaver for private, der bruger BoligJob-ordningen.

 - Når ordningen stopper, vil mange arbejdsopgaver forsvinde. Umiddelbart tror jeg, det kommer til at koste mellem 10 og 15 job alene her i virksomheden. Det er ærgerligt, for det er mange arbejdspladser. Her er en god ordning, som både sætter gang i beskæftigelsen, og samtidig gør det mindre attraktivt at få lavet sort arbejde, siger tømrermester Bent Jensen i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.