Bolig-job ordning fortsætter

To år mere med håndværkerfradrag og en ny pulje til nedrivning af faldefærdige ejendomme.

Murer_naer_0.jpg

Regeringen præsentere tirsdag sin vækstplan, der sammen med skattereformen skal skaffe 150.000 private job frem til år 2020.

I følge socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup er der især to dele af vækstplanen, der får betydning her i landsdelen.

Håndværkerfradrag fortsætter

Bolig-job ordningen som ellers stoppede ved nytår bliver genindført i 2013 og 2014. Det er den ordning hvor private kan trække håndværkerudgifter fra til forbedringer på boligen.

- Jeg tror, det er med til at skabe god aktivitet for håndværkerne, som vi har mange af i vores del af landet. Noget af det der før hen blev lavet sort, det vil også de næste to år blive gjort på regning fordi man kan få fradrag for det, siger Simon Kollerup (A).

Efter planen fortsætter bolig-job ordningen kun frem til og med 2014. Derefter erstattes den af en "pulje til vækst og beskæftigelse". Her er der afsat 600 millioner i 2015. Det beløb stiger til 800 millioner kroner. 

To år mere med nedrivning

Også puljen til nedrivning af faldefærdige ejendomme fortsætter. Regeringen har afsat 200 millioner pr. år i 2014 og 15 til nedrivning og istandsættelse af dårlige boliger på landet.

- Jeg kunne godt være fortaler for, at bruge pengene, som man har gjort i Vestrevig. Hvor man forskønner byen i stedet for at rive en gammel lade ned ude på landet, siger Simon Kollerup.

Der ud over bliver det også muligt for kommunerne, at bruge helårshuse til sommerboliger. Også det mener Kollerup, kan sætte gang i boligrenoveringen af de faldefærdige ejendomme.