Boldkanon skal gøre danske målmænd til de bedste

En ny og slagkraftig boldkanon skal hjælpe med til på sigt at give Danmark de bedste håndboldmålmænd i verden.

Boldkanon

Dansk Håndbold Forbund har taget et nyt våben i brug for at gøre de unge og talentfulde målmænd endnu bedre. Det er et våben, der skyder hårdere og hurtigere end selv Mikkel Hansen.

Michael Bruun er træner for målmændene på det danske ungdomslandshold, og han er netop gået over til at bruge en ny og meget slagkraftig boldkanon.

- Vi prøvede den med topfart og ramte overlæggeren. Jeg tror, at den ramte nede ved den anden tre-meter, inden den ramte jorden, så der er smæk på, siger Michael Bruun.

Boldkanonen er oprindeligt udviklet til volleyball, men DHF og Team Danmark har tilpasset den til håndbolde. De spillere, der har mest kraft i skudarmen, når op på omkring 120 kilometer i timen. Michael Bruuns nye legetøj er meget stærkere.

- Den kan skyde 140 kilometer i timen, og så er der fem indstillinger, siger han.

- Vi har haft den en enkelt gang på 100 procent, og ellers har vi haft den på 80 procent. Der skød den så 112 kilometer i timen, og det er vel rigeligt, siger han.

Boldkanonen skal først og fremmest bruges til træning i DHF-regi, og den kan indstilles til at skyde højt eller lavt, med eller uden spin. Og så rammer den nøjagtigt hver gang.

 

2:00
DHF-målmandstræner Michael Bruun tester talenterne med boldkanonen, der kan skyde 140 km/t.