Boksning uden hjelm deler vandene

For 28. gang er der denne weekend Hancock Boxcup i Skive. Og for første gang i mange år boksede seniorbokserne uden hjelm. En ny regel, der både skaber glæde og frustration.

091114Boksning.jpg

Det var et sjældent syn, der ventede tilskuerne ved det store boksestævne Hancock Box Cup i Skive her i weekenden. For første gang siden begyndelsen af 1990'erne var der hjelmløse boksere i aktion ved Skive Atlet Clubs årlige stævne i Resen Hallen.

I efteråret blev der efter flere års kamp og diskussion opnåede enighed om, at boksere fra 19-års alderen kan bokse uden hjelm ved stævner i Danmark. Men det er en beslutning, der har delt vandene ved weekendens stævne. Per Korsgaard, næstformand i BK Nordsalling, frygter, at hjelmløse boksere bl.a. vil få flere øjenskader.

- Vi skal i hvert fald have bokserne til at lære en ny stil, når de går i ringen. De havde hjælp af hjelmen før til at tage fra omkring øjnene, men nu skal de passe ekstra godt på, siger Per Korsgaard.

Christian Christensen, der er formand i BK Limfjord, mener dog, at det kan komme bokserne til gavn, at de nu kan smide hjelmen.

- Det kan være med til, at bokserne bliver mere bevægelige i ringen, og måske får vi bedre boksere ud af det, siger BK Limfjordens formand.

Det internationale bokseforbund AIBA har lavet en undersøgelse. 1000 omganges boksning med og uden hjelm er blevet sammenlignet. Her kunne der ikke dokumenteres flere øjen-skader hos bokserne uden hjelm.

2:11
For 28. gang er der denne weekend Hancock Boxcup i Skive. Og for første gang i mange år boksede senioren uden hjelm. En ny regel, der både skaber glæde og frustration.