Bokseklub kan ende med at kaste håndklædet i ringen

I Bokseklubben Limfjord har man hjulpet Skive Kommune med at integrere nogle unge mennesker. Det har dog kostet over 100 af de betalende medlemmer.

Bokseklubben har det meget stramt med budgettet for tiden. De håber på, at Skive Kommune kan hjælpe.
Bokseklubben har det meget stramt med budgettet for tiden. De håber på, at Skive Kommune kan hjælpe.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

I Skive er Bokseklubben Limfjord i økonomiske problemer. De har mistet omkring 150 kontingent-betalende medlemmer, hvilket har kostet dem 100.000 i klubkassen i det første halvår af 2017. 

Grunden skal findes i, at bokseklubben har hjulpet Skive Kommune med at integrere nogle unge mennesker. Skive kommune har betalt for at få 30-40 mennesker til at være en del af bokseklubben. Det har dog fået omkring 150 medlemmer til at melde sig ud af klubben. 

- Integrationsarbejdet fyldte lidt for meget hernede, og det er jo ærgerligt, siger formanden for BK Limfjord, Chris Christensen.

Klubben har nu lagt et nyt budget, der kan sikre dem overlevelse. Det har dog også betydet, at klubben har været nødt til at fyre den eneste medarbejder, de havde ansat. Men med det nye budget kan de overleve, mener formanden i klubben. 

- Vi kan godt køre videre med det budget, vi har lavet, men det kræver, at medlemstallet ikke må falde. Det skal stige. Ellers ender det nok med, at vi må kaste håndklædet i ringen på et tidspunkt, siger Chris Christensen. 

Nu hvor bokseklubben har hjulpet kommunen, så håber bokseklubben, at der er en tjeneste på vej den anden vej. 

- Det, som vi gerne vil have, at Skive Kommune gør, er at finde et sted, vi kan træne, sætte det i stand til, at vi kan være der. Det kræver selvfølgelig nogle kvadratmeter med de idrætter, vi har, og det kræver nogle penge at sætte det i stand, og de penge har vi ikke, siger Allan Nielsen, der er næstformand i BK Limfjord. 

Hos BK Limfjord vil man rigtig gerne beholde de nuværende lokaler, men lejen er dyrere end markedsprisen, hvilket gør, at lejetilskuddet fra Skive Kommune til bokseklubben ikke dækker hele lejen. Hos Skive Kommune vil man ikke give mere i tilskud, end bokseklubben er berettigede til, men man er man klar til at anvise nye lokaler, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Skive Kommune.  

- Vi vil rigtig gerne tale med dem om andre lokaler. Vi har andre lokalemuligheder, så det vil vi rigtig gerne tale med med dem om, og vi har holdt flere møder med dem, og de er rigtig hjerteligt velkommen til at komme igen, siger Ditte Staun fra Radikale Venstre. 

Bokseklubben fik i 2016 587.872 kroner i tilskud. Det er udregnet på baggrund af en markedsleje. 

2:23