Bofællesskab for seniorer skyder op i Ringkøbing

I Ringkøbing skal et nyt bofællesskab forsøge at fange de ældre, som ønsker en aktiv livsstil sammen med andre ligesindede.

Jørgen Søndermark er projektleder på det nye seniorbofællesskab i Ringkøbing.
Jørgen Søndermark er projektleder på det nye seniorbofællesskab i Ringkøbing.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

I Ringkøbings nye naturbydel, der ligger ned til Ringkøbing Fjord, er et byggeri ved at skyde i vejret. Byggeriet skal blive til et helt nyt bofællesskab for seniorer. 

Meningen med bofællesskabet er at bekæmpe ensomhed blandt ældre. Det er henvendt til aktive på 50 år og opefter. 

- Når vi bygger et seniorbofællesskab, så er det simpelthen for at prøve idéen med at skabe nogle nye rammer, hvor folk får en anden livskvalitet ved at bo her, siger projektleder Jørgen Søndermark og fortsætter:

- Du møder folk med forskellige referencer, og du får beriget din hverdag ved at tale med forskellige mennesker med forskellig baggrund og forskellige interesser.

Seniorbofællesskabet står færdig i august 2020 og vil have plads til 14 lejere. Onsdag var der så åbent hus, hvor en masse interesserede var mødt op.

- Jeg nærmer mig en alder, hvor jeg bliver nødt til at tænke på, hvad der skal ske de sidste 10-20 år af mit liv. Der synes jeg, fællesskabstanken tiltaler mig, fortalte Per Reipurth fra Storring

- Jeg ser muligheder for at være tæt på andre mennesker og kan lave nogle aktiviteter sammen, lød det fra Vibeke Vestergaard, der var kommet hele den lange vej fra Aarhus til Ringkøbing. 

Den store interesse glæder i sagens natur projektlederen.

- Det er jo fantastisk. At møde de mennesker, som kommer her med ild i blikket og som kaster sig op og ned ad trapper, er virkelig dejligt at se, fortæller Jørgen Søndermark.

2:11