Børnene har ferie, men der er meget at lære

Vi har set nærmere på nogle af de mange sommerferieaktiviteter i landsdelen.

02:17

Sommerferien er skudt i gang, men det er ikke alle der holder fri.

Ferie betyder ikke, at landsdelens børn driver rundt og slapper af. Tværtimod.

Det er blevet populært at børnene går i sommerskoler, hvor de kan få lov til at prøve en masse nyt eller dyrke en interesse.

Blandt andet kan børnene i Ejsing prøve hele 25 forskellige slags sportsgrene, lige fra fodbold til dans.

- Vi håber på at favne så bredt som muligt. Vi vil jo rigtig gerne åbne op for mange muligheder indenfor idræt, forklarer halinspektør Anita Hopper.

I Ejsing kan børnene prøve 25 forskellige sportsgrene. Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Skating og inspiration

Også i Holstebro er der mulighed for, at børnene kan prøve kræfter med noget nyt. Her er 46 børn kommet i sommerskole på det gamle slagteri.

- Vi vil gerne have, at børn bevæger sig på mange forskellige måder. Både kreativt, men også i bevægelse, fortæller fritidskonsulent i Holstebro Kommune Niklas Friis Morgenstern om skolen.

Her lærer børnene både at stå på skateboard, men også at lave mere kreative eksperimenter. Blandt andet laver nogle piger en musefældebil.

Lige om lidt viser det sig, om musefældebilen kan køre. Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Cirkusskole

Der er mange former for kreativitet, og i Roslev startede European Circus Camp i går. Her deltager mere end 100 børn fra flere forskellige lande.

- De kan lære alt indenfor cirkus. Der er ikke næsten ikke en disciplin, som vi ikke har undervisere i, forklarer Einar Trige, der er daglig leder af Cirkusfabrikken i Roslev.