Børnekulturhus og teater vinder kulturpriser

Et børnekulturhus og et berejst teater er vinderne af Kultursamarbejdets kulturpriser 2016.

Tante Andante

Så er vinderne af Kultursamarbejdet Midt- og Vestjyllands kulturpriser 2016 fundet.

Vinderen af Kulturprisen 2016 er det musiske børnekulturhus Tante Andante i Lemvig. Kulturvækstprisen 2016 går til den internationale teatergruppe Altamira Studio Teater I Holstebro. 

Tante Andantes hus er en del af Lemvig KFUM og KFUK. Tante Andante bevæger sig ofte ud af huset, og har sågar sit eget band, der tager ud og optræder. Blandt andet står Tante Andante bag et generationsmøde mellem lokale dagplejebørn og plejehjemsbeboere

- Vi er meget taknemlige og beærede over, at vores lille musiske legehus kan være med, når der er så mange dygtige kulturinstitutioner derude, siger Elin Engholm Knudsen fra Tante Andantes Hus.

Henrik Thygesen, næstformand for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og formand for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig, er ikke i tvivl om, at Kulturprisen 2016 har fundet sin rette ejermand.

- Tante Andante gør en synlig og mageløs forskel både i og udenfor Lemvigs kulturliv. De bringer ikke blot nærvær og grin til de børn og voksne, der besøger huset, men tager det også ud til dem, der kun sjældent har mulighed for at opleve den. De når bredt ud, fordi de selv opsøger både kulturliv, skoler, kirker og andre aktører, siger Henrik Thygesen.

Kulturvækstpris bryder grænser

Altamira har med forestillinger og samarbejder på kryds og tværs slået sig selv fast som en markant medspiller i det midt- og vestjyske kulturliv. 

Kulturvækstpris-vinderen 2016 er det unge Altamira Studio Teater i Holstebro, som med sprudlende energi tænker teater i nye baner.

- Vi er utroligt stolte af at have fået Kulturvækstprisen. Det er meget motiverende at se Altamira Studio Teater blive anerkendt for sin store indsats i regionen i de seneste år. Vi forventede ikke at vinde prisen, især fordi mange i vores gruppe ikke er danskere. Men det fortæller meget om Kultursamarbejdet og den jyske åbne mentalitet, når en pris for regionale aktiviteter går til en gruppe 'fremmede', siger Altamiras instruktør Pierangelo Pompa.

KulturPrisen gives for en bemærkelsesværdig indsats for kulturen i det midt- og vestjyske. Vinderen får 15.000 kr. og et diplom.

KulturVækstprisen går til kulturiværksættere eller talenter fra det midt- og vestjyske område og er på 10.000 kr. og et diplom

De to kulturpriser bliver uddelt i forbindelse med generalforsamlingen i Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland på torsdag den 16. marts i Thyborøn. Det er 10. gang, de to kulturpriser bliver uddelt.
 
Priserne er en del af et samarbejde mellem ca. 70 kultursteder og syv kommuner. De syv kommuner er Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Herning, Ikast-Brande samt Skive Kommune.