Børnehavebørn skal lære at redde liv

Ny undersøgelse viser, at to ud af tre børnehavebørn ikke ved, hvordan man ringer 112. I dag skyder Børneulykkesfonden en ny kampagne igang.

foerstehjaelp_i_boernehoejde_billede1.jpg
Foto: Børneulykkesfonden

Det står sløjt til med børnehavebørnenes førstehjælpskundskaber.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Børneulykkesfonden.

I undersøgelsen svarer hver tredje forælder med børn i børnehavealderen, at deres barn ikke kan tilkalde en voksen, hvis der sker en ulykke, og to ud af tre svarer, at deres barn ikke kan ringe 1-1-2.

I dag lancerer Børneulykkesfonden så en ny kampagne, der skal lære de små poder hvordan de skal reagere, hvis de oplever en ulykke.

- Børn i børnehavealderen kan meget mere, end vi går og tror. Og når det kommer til førstehjælp, så kan selv den mindste handling redde liv, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Her er kampagnen: www.førstehjælpibørnehøjde.dk.

Kampagnen ”Førstehjælp i Børnehøjde”, er målrettet børnehaver. Den skal lære børnene om basal førstehjælp, som for eksempel at tilkalde hjælp hos en voksen, lægge en person i stabilt sideleje og ringe 1-1-2.

Læringsmaterialet er udarbejdet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent, som hele tiden har holdt legen i højsædet.

- Det er vigtigt, når man vil lære små børn om et så alvorligt emne som førstehjælp, at man ikke skræmmer børnene. I udviklingen af dette materiale har vi haft megen fokus på, at børnene skal synes, det er sjovt at lære om førstehjælp med en masse aktiviteter og øvelser og blandt andet også en førstehjælpssang, siger Anne-Dorthe Elling Nilsson, pædagogisk i Børneulykkesfonden.

Kampagnen er støttet af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.