Børnehave flyttet ind på plejehjem: læserne jubler

Det vækker glæde rundt om i landet, at en børnehave er flyttet ind på et plejehjem ved Ringkøbing. Fantastisk og livsbekræftende, mener danskere.

4:18
Se indslaget som bringer glæde blandt mange danskere: Børnehave i Kloster manglede plads. Plejehjem kom til undsætning.

I kælderen på et plejehjem i byen Kloster ved Ringkøbing sker noget ganske usædvanligt. 

Her er en børnehave grundet pladsmangel flyttet ind, og historien om den utraditionelle kombination af ældre og yngre generationer samlet under et tag, er noget, der får danskerne til tasterne.

Siden TV Midtvest tirsdag kunne fortælle om konstellationen på Holmbohjemmet i Kloster, har TVMIDTVEST og TV2s læsere ikke lagt skjul på begejstringen over, at børn, ældre og demente kan have gavn af hinanden.

På TVMIDTVEST og TV2 facebooksider har mere end  har mere end 28.000 Facebook-brugere liket historien, og delt den over 2000 gange. 

På TVMIDTVEST facebook side har knap 200 kommenteret historien, og de fleste er vilde med den utradiotionelle konstelation. 

- Hvor er det fantastisk. Blev helt rørt over samspillet mellem børn og ældre, skriver Carina Lintrup Larsen. 

Mange mener at tiltag som det i Kloster bør bruges alle steder. 

Burde indføres som standard i alle kommuner med det samme! Er sikker på, at det ville spare kommunen penge og samtidig bringe så meget værdi til både små og store, lyder det fra Henriette Espersen. 

- Det er simpelthen en genial ide/løsning - for både børn og ældre!  Tænk på tidligere tider, hvor alle generationer levede sammen, det beriger de involveredes liv, de lærer af hinanden og er med til at skabe nære relationer til glæde for alle parter!! Bliv ved, bliv ved, bliv ved!, skriver Dorrith Vilander. 

Det er bare en god ide, de ældre har et roligt sind, og en god livserfaring som børnene kan lære noget af flere af sådan tiltag, skriver Svenning Christensen. 

Konstellation skaber debat

TV2's facebookside er der dog nogle, der er betænkelige ved den nye ordning.

Joakim Bank Lauridsen lægger dog op til, at der bør skaffes børneattester på de ældre.

- Ja det er super, lige indtil en plejehjemsbeboer begår et overgreb på et barn. Har alle beboere og medarbejdere på plejehjemmet børneattester?, spørger han.

Forslaget bliver dog hurtigt manet i jorden af andre læsere.

- Hold da lige op. Hvor har du da lave tanker om de ældre, som kan give de børn så mange gode oplevelser og omvendt, skriver Karina Quist.

- Det er kun personalet, der arbejder med børnene, der skal laves børneattest på, og de ældre arbejder ikke med børnene, så NEJ der er ikke børneattest på dem. Og det skal der da heller ikke, de besøger jo bare hinanden. Hvis nu børnehaven var i deres egne lokaler i børnehaven og besøgte plejehjemmet hver dag, ville man jo heller ikke kræve, at de afleverer en børneattest. Men kan vi ikke se på det positive i det og så nyde, at de har glæde af hinanden, kommenterer Katja Jolanta Lokjær Pedersen.

- Stop nu med jeres børneattest! Jeg har selv en knægt, der har været på besøg på et plejehjem. Og han syntes det var så hyggeligt og fortalte meget om det, skriver Philip Grønbech.