Børn må ikke vente på at blive skoleklar i Skive

Flere forældre vælger, at deres børn skal vente et år ekstra inden de starter i Skole. Det skal der ikke længere være mulighed for i Skive.

5-årige Elias' jævnaldrende kammerater skal starte i skole til sommer. Selv tager han et ekstra år på legetæppet i Børnehaven Lærkereden i Skive.

- Hvis vi tvang ham afsted nu, så tænker jeg, at det ville være traumatisk for ham faktisk. Han er slet ikke klar. Og det ser personalet jo også i børnehaven, fortæller Elias' far, Jan Sørensen.

Står det til Skive Kommune, så skal det i fremtiden være slut med, at børn som Elias kan vente et ekstra år med at komme i skole. Kommunen vil frem mod 2018 skære i antallet af børn, der tager et år ekstra i børnehave, så det ender på et rundt nul.

- Det er helt naturligt for os at sige, at det ikke er børnene, der skal blive klar til skolen. Det er omvendt. Så det er helt klart et tydeligt signal til skolerne og daginstitutionerne, om at man skal rykke tættere sammen for at kunne lave en endnu bedre overgang, end det vi gør i dag, siger Social Demokratrernes Ole Priess, der er Formand for Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune.

Ifølge kommunen skal planen sikre børn i Skive Kommune en bedre overgang fra daginstititution til skole. Den melding vækker undren fra både forældre og lærere i Skive. 

- Hvis planen er at sige, at nul børn skal skoleudsættes, så synes jeg, det er svært at sige, at de også tager hensyn til det enkelte barn, siger Elias' far, Jan Sørensen

Det er naturligt at gætte på, at det er et spørgsmål om penge, men det afviser kommunen. 

- Som kommune synes jeg, at vi får et mere sammenhængende børneliv. Altså netop at institutioner er parat til børnene og ikke omvendt, siger Social Demokratrernes Ole Priess, der er Formand for Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune og tilføjer:
- Der er jo et lille økonomisk beløb, som byrådet har givet udvalget som opgave på et par 100.000, men det er ikke det, der gør den store forskel, som jeg ser det. 

Elias Sørensen, som skal vente et år, inden han starter i skole, har fødselsdag sidst i december. Og det er netop drenge født sidst på året, der oftest bliver valgt at udsætte skolestarten. 

- Jeg håber, man ændrer beslutningen og vurderer det enkelte barn. Jeg synes, man skulle beholde det system, man har nu og stole på de mennesker, som er sammen med børnene hver eneste dag, siger Elias' far, Jan Sørensen