Bølge af tricktyverier i Skive: Fire østeuropæere på spil

Henover weekenden har der været flere episoder med de samme formodede tyve i Skive og omegn. De har snydt sig til værdier for over 13.000 kroner.

politiskilt.jpg
Foto: Flemming Christensen

I Skive og omegn har der i weekenden været to tricktyverier og to forsøg på tricktyverier. Det formodes fra Skive Politis side, at der er tale om de samme indblandede personer. 

Fredag middag var to af hændelserne. Først var der ved middagstid i Tiger i Skive, hvor to kvinder, sammen med en ung mand eller dreng, får snydt sig til 1500 kroner. 

- De købte varer for 50 kr betaler med en 1000-kroneseddel. Under transaktionen blander drengen sig. Han vil hellere have noget andet. De afbryder købet. Nu vil de have 1000 kroner tilbage. De formår at skabe så meget virak, at de slipper afsted med 1500 kroner oveni på grund af forvirringen, forklarer politiassistent Niels Bach fra Skive Politi. 

Få minutter efter benytter tyvene den samme metode i Aldi på Holstebrovej. Denne gang er omdrejningspunktet en pose hundemad, hvor de betaler med en 1000-kroneseddel, afbryder købet, og prøver at få flere penge tilbage. Denne gang genkender ekspedienten det, og tricktyvene må gå med uforrettet sag. 

40 minutter efter prøvede de det samme hos en købmand i Harre ved Roslev over en pakke cigaretter. 

Søndag formodes de samme to kvinder, samt en anden mand end ved de første tyverier, at have været på spil igen på Skive Togstation. Her spurgte de en kvinde om ild til deres cigaret, og da kvinden finder lighteren frem, tager de hendes taske.

- Da hun tager en lighter frem til dem, tager de hendes sportstaske. I tasken var der en computer, tøj og kosmetik til en samlet værdi af 11760 kroner, siger politiassistent Niels Bach. 

Hvis man arbejder i en butik, så har politiassistenten et godt råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis man oplever noget suspekt. 

- Når man er bekendt med, at pengetransaktionen er sket korrekt, vil vi henstille til, at man ikke lader sig forvirre. Man skal holde fast i, at det er foregået på korrekt vis. Ellers kan man hente hjælp hos en overordnet, siger Niels Bach.