Bødestraf hvis man bliver væk fra sygehuset

Hvis patienter bliver væk fra en behandling på sygehuset, kommer det i fremtiden til at koste en bøde.

regionshospitalet_viborg2.jpg

Der er for mange, der bliver væk fra deres aftale på sygehuset uden at melde afbud. Det koster samfundet penge, når hele operationsholdet står klar og venter på en patient, der ikke dukker op. Det skal der nu gøres noget ved, og måske er folks pengepung vejen til at få dem til at dukke op. Region Midtjylland og Region Syddanmark starter for første gang i Danmark et forsøg, hvor de sender regninger ud til udeblevne patienter.

Beløbet skal kunne mærkes

Region Midt skal nu godkende forsøget, der er besluttet i Danske Regioners Bestyrelse. Derefter skal de finde ud af, hvornår det skal træde i kraft. Forsøget skal kun gælde enkelte afdelinger på enkelte hospitaler, og hvor store bødesatserne skal være, er heller ikke besluttet.

- Det skal være bøder, som kan mærkes. Det skal ikke bare være et symbolsk beløb. Vi håber, det kan få flere til at tænke sig om og i det mindste aflyse i tide, siger Bent Hansen, regionsrådsformand, Region Midt.

Hvis bødeordningen skal blive mere end blot et forsøg, skal økonomien hænge sammen. Tilpas mange flere skal altså møde op til behandlingerne, sådan at man sparer flere penge end dem, man er nødt til at bruge på at udskrive bøder.