Bøde til 75 ved uopmærksomhedskontrol

Politiet snuppede mandag 75 bilister i deres kontrol for uopmærksomhed. Nogen snakkede i mobil, andre kørte uden sele - nogen måtte endda betale for begge overtrædelser.

140923_Uopmaerksomhed.jpg

Mere end hundrede bilister blev snuppet af politiets færdselsfolk, da der mandag var kontrol i Herningområdet mod uopmærksomhed i trafikken.

I alt havde ordensmagten gang i 14 kontroller, hvor 152 køretøjer blev standset. Af dem blev 75 sigtet for at tale i mobiltelefon eller køre uden sele - et par stykker måtte sågar slippe hele 3.000 kroner for at overtræde begge færdselsregler.

- Det er lige i overkanten. Jeg tror faktisk, det er et problem, vi skal arbejde med fremadrettet. Mobiltelefonen får flere og flere funktioner - den bipper med Twitter, Facebook og arbejdsmails. Vi vil have den enkelte bilist til at træffe et valg om at sætte telefonen på lydløs, siger Jørgen Christensen, der er politikommissær ved færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

De kommende dage vil politiets patruljer være særligt opmærksomme på uopmærksomme bilister, manglende seler og snak i mobiltelefon.