B&O fyrer 59 funktionærer

Samarbejdet med den sydkoreanske elektronikgigant LG koster nu igen arbejdspladser i det vestjyske.

bogohovedbygning5sommer_fotograf_thomas_juul.jpg
Foto: Thomas Juul

Det er kun 13 måneder siden, at Bang & Olufsen i Struer uddelte fyresedler til 55 medarbejdere. De ansatte i Struer mistede jobbet i kølvandet på den samarbejdsaftale, som den vestjyske virksomhed indgik med den sydkoreanske elektronikgigant LG sidste forår. Og nu får aftalen igen konsekvenser for en stribe medarbejdere i Struer.

B&O har i dag fyret 59 funktionærer. Mange af dem mister jobbet allerede nu, mens andre bliver afskediget til september.

- Det er naturligvis beklageligt og aldrig en lykkelig situation, når vi bliver nødt til at skille os af med dygtige og loyale medarbejdere. Opsigelserne i dag kommer som en følge af, at vi hos Bang & Olufsen fremover i højere grad vil arbejde sammen med partnere som for eksempel LG for at få adgang til de teknologier og kompetencer, som disse partnere har, siger HR-direktør Christian Iversen fra Bang & Olufsen.

Efter dagens afskedigelser er der i dag omkring 600 ansatte i hovedkvarteret i Struer, mens yderligere 150 B&O-ansatte holder til i Lyngby. I den vestjyske virksomheds velmagtsdage i 1980’erne var der omkring 3.000 ansatte i det midt og vestjyske.